Oje semipermanente
În ultimii ani, tot mai multe femei s-au orientat către ojele semipermanente, deoarece sunt ușor de aplicat și rezistă o perioadă îndelungată, de până la patru săptămâni, se pot aplica foarte bine și pe unghia subțire, iar rezultatul final este un aspect sănătos și îngrijit al unghiilor. Iar, hai să fim serioase, cui nu-i convine să economisească timp în ziua de azi, beneficiind, în același timp, de o manichiură impecabilă și strălucitoare?
Dar ce este oja semipermanentă? Cum se folosește corect? Aplicarea ei afectează sau nu unghia?
Iată câteva întrebări la care vă ajutăm să găsiți răspunsul în cele ce urmează. Oja semipermanentă este asemănătoare unei oje clasice, însă se usucă mult mai rapid, imediat după aplicare, cu ajutorul unei lămpi LED sau a unei lămpi UV. După aplicarea fiecărui strat este nevoie de o uscare fie de 30 de secunde sub lapma LED, fie de 2 minute sub lampa UV, acest proces numindu-se catalizare.
Catalizarea este necesară la aplicarea ojei semipermanente, deoarece are rolul de a accelera reacția chimică prin care oja se întărește pe unghie, oferindu-i o durabilitate de minimum două săptămâni, fără să se descuameze sau să-și piardă strălucirea. O altă diferență dintre oja semipermanentă și cea clasică este modul de îndepărtare: în timp ce oja clasică se dizolvă sub influența unui dizolvant cu sau fără acentonă, oja semipermanentă se îndepărtează în fâșii sub acțiunea unui dizolvant specific, mai mult sau mai puțin bogat în acetonă.
Dar haideți să aflăm și care este compoziția ojelor semipermanente, cu ajutorul acestor detalii tehnice:
– acestea conțin polimeri – adică molecule sintetice sau naturale care se unesc unele cu altele sub efectul radiațiilor emise de lămpile LED sau UV, formând o masă solidă. Aceștia sunt adesea acrilați sintetici, uneori șelac, care este o rășină naturală secretată de micile insecte denumite coligări;
– fluidificatori – deseori dizolvanți volatili pe care îi respirăm, și care conferă ojelor o textură mai mult sau mai puțin fluidă și un miros mai mult sau mai puțin puternic. O ojă de calitate inferioară conține o cantitate mai mare de dizolvanți, fiind mai lichidă, mai puțin eficientă la acoperirea suprafeței unghiei și este mai dificil de aplicat, cu un miros mai puternic;
– agenți de formare a peliculei – majoritatea sintetici, aceștia permit o aplicare omogenă a ojei în straturi;
– pigmenți – sintetici sau naturali, sunt prezenți pentru a oferi culoare ojelor și vieții noastre! O ojă semipermanentă de bună calitate conține o concentrație mare de pigmenți și are un grad mare de acoperire.
Contrar unor mituri, ojele semipermanente nu afectează în nici un fel sănătatea unghiilor. Se zice că este chiar recomandată manichiura cu oje semipermanente femeilor care au unghiile exfoliate, deoarece este cunoscut faptul că ojele semipermanente întăresc unghiile naturale.
Aplicarea ojelor semipermanente, deși pare foarte ușoară, este recomandat a se face după absolvirea unui curs specializat, și nu după urmărirea unor videoclipuri pe YouTube. Așadar, dacă sunteți la început de drum sau la început de formare profesională vă recomandăm să urmăriți toate canalele Latino Nails pentru a afla din surse de încredere când și unde organizăm astfel de cursuri de perfecționare.
Care sunt avantajele folosirii ojelor semipermanente?
În primul rând, durabilitatea și rezistența. Dacă este aplicată corect, pe o unghie sănătoasă, oja semipermanentă rezistă între 2 – 4 săptămâni, în funcție de marcă, metoda de aplicare și produsele utilizate. De aceea, pe lângă talentul și priceperea pe care suntem sigure că le aveți, este bine să alegeți produsele de calitate superioară de la Latino Nails. În oferta noastră veți găsi sute de oje semipermanente de calitate testată, din zeci de game, într-o multitudine de nuanțe, care efectiv vă iau mințile!
În al doilea rând, economia de timp. Toată lumea știe cât de prețios este timpul unei femei, și mai știm acum că prin alegerea ojei semipermanente unul din visele femeilor moderne a devenit realitate: o manichiură care durează, realizată în timp record, fără retușări la fiecare 4 zile, care rezistă la șocuri. Oja semipermanentă se usucă complet în aproximativ 30 de secunde, dacă se utilizează o lampă LED de ultimă generație, sau în 2 minute cu o lampă UV, după care se poat reveni imediat la activitățile cotidiene. Asta înseamnă libertate!
Apoi, strălucirea aparte încă de la primul strat. Ojele semipermanente au un luciu mai mare decât ojele clasice, dar chiar și așa, unele oje semi au nevoie de un top coat pentru a spori strălucirea și a proteja oja. Dar nu vă opriți aici, puteți opta pentru diferite combinații de culori, de tehnici de aplicare, manichiură french sau nail art, variantele sunt nenumărate.
Care sunt dezavantajele și prejudecățile cu privire la ojele semipermanente?
În ceea ce privește adevărul despre întrebarea dacă ojele semipermanente deteriorează sau nu unghiile naturale mai mult decât ojele convenționale, tema încă se dezbate. Cert este că dacă folosiți tehnici de aplicare care implică pregătirea unghiei prin șlefuire excesivă, folosirea primerilor, a ojelor cu conținut ridicat de dizolvanți, lămpi UV sau folie de aluminiu, așteptăți-vă la deteriorări. Dacă însă sunteți deschise la inovație, aveți o viziune etică asupra înfrumusețării și folosiți produse de ultimă generație, atunci nu aveți de ce să vă temeți.
Îndepărtarea ojelor semipermanente este puțin mai complicată și mai agresivă decât a ojelor clasice. Întrucât ojele semipermanente nu se diluează, este necesară aplicarea unui dizolvant timp de 10-20 de minute pe unghie pentru a îndepărta oja.
Este nevoie de mai multă aparatură specială decât în cazul aplicării ojelor convenționale. Pe lângă faptul că o lampă LED sau UV este costisitoare, simplul fapt că cineva are acasă așa ceva nu garantează că știe să o folosească. Această tehnică presupune un proces mai îndelungat și mai complex decât o manichiură tradițională, deoarece după aplicarea fiecărui strat de ojă pe unghie, degetele trebuie introduse sub lampă pentru a usca stratul de ojă.
Astfel, aplicarea și îndepărtarea ojelor semipermanente se face doar de către profesioniști, la saloane dotate cu aparatură specială. Iar pentru alegerea ojelor care satisfac toate gusturile clientelor, alegeți din gama bogată de oje semipermanente, baze și topuri din oferta Latino Nails.